Donnie op de kermis

16,95

Een kleurrijk (voor)leesboek geschikt voor kinderen van drie tot honderd jaar.

 

Op voorraad

Donnie is een kinderboekenserie over Donnie en zijn vriendjes. Door middel van spannende verhalen brengt Donnie gesprekken op gang over diversiteit, inclusie en andere relevante eigentijdse onderwerpen.

 

In deel een draagt Donnie graag jurken. Zijn vriendjes begrijpen dat niet. In de kast van zijn moeders ontdekt hij een wondere wereld vol feest en avontuur.

 

In deel twee gaat Donnie in zijn mooiste jurk samen met zijn moeders naar de kermis. Al zijn vriendjes krijgen een verschillend aantal muntjes mee. Zijn sommige ouders vergeten meer muntjes mee te geven? Doordat Donnie de grote kermisprijs wint leert hij hoe saai het is om alles voor jezelf te houden en delen alles veel leuker maakt.

 

‘Het wordt tijd dat een inclusief, divers en breed verhaal vertellen de standaard wordt.’

– Lisa Maschhaupt

 

 

Over de schrijvers

 

Lisa Maschhaupt is creatief ondernemer. Ze is oprichter van stichting UNBOXED ten behoeve van zelfacceptatie onder kinderen en jongeren. Met als uitgangspunt dat iedereen zichzelf mag zijn wil ze de wereld een stukje mooier, verdraagzamer en kleurrijker maken.

 

Illustrator Sasa Ostoja heeft met zijn 15 jaar ervaring een humoristische, eigenzinnige en kenmerkende stijl ontwikkeld. Door middel van zijn dierlijke karakters, die hij op fabelachtige wijze in gevaarlijke en oncomfortabele situaties plaatst, zien we zijn reflectie op de huidige maatschappij terug.