Donnie

16,95

Een kleurrijk (voor)leesboek geschikt voor kinderen van drie tot honderd jaar.

 

Op voorraad

Dit is Donnie. Donnie draagt graag jurken. Zijn vriendjes begrijpen dat niet. In de kast van zijn moeder ontdekt hij een wondere wereld vol feest en avontuur.

 

Een kleurrijk (voor)leesboek geschikt voor kinderen van drie tot honderd jaar.

 

Donnie is het eerste boekje uit een serie kinderboeken. Door middel van spannende verhalen brengt Donnie gesprekken op gang over diversiteit, inclusiviteit en andere relevante en eigentijdse onderwerpen.

 

Voorleesboeken en prentenboeken zijn voor kinderen de eerste kennismaking met de wereld en hebben grote invloed op het nog te vormen wereldbeeld. Er wordt te vaak een standaard gecreëerd die voor veel kinderen niet opgaat.

 

‘Het wordt tijd dat een inclusief, divers en breed verhaal vertellen de standaard wordt.’

– Lisa Maschhaupt

 

Over de schrijvers

Lisa Maschhaupt is creatief ondernemer. Ze is oprichter van stichting UNBOXED ten behoeve van zelfacceptatie onder kinderen en jongeren. Met als uitgangspunt dat iedereen zichzelf mag zijn wil ze de wereld een stukje mooier, verdraagzamer en kleurrijker maken.

 

Illustrator Sasa Ostoja heeft met zijn 15 jaar ervaring een humoristische, eigenzinnige en kenmerkende stijl ontwikkeld. Door middel van zijn dierlijke karakters, die hij op fabelachtige wijze in gevaarlijke en oncomfortabele situaties plaatst, zien we zijn reflectie op de huidige maatschappij terug.