Archive Studio kop wit rib

10,00

Handgemaakte kop. Geschikt voor vaatwasser en magnetron.

 

Uitverkocht

Handgemaakte Archive Studio kop. Geschikt voor vaatwasser en magnetron.

 

Ontdek de unieke collectie van Archive Studio.

Handgemaakt servies waarbij duurzaamheid, kwaliteit en ambacht een grote rol speelt.

 

Kop: diameter 7 cm, hoogte 9 cm

Inhoud: 150 ml

 

 

Materiaal: Keramiek, steengoed

 

Deze tweede collectie van Archive Studio sluit qua vorm en kleur aan op de bestaande collectie, maar heeft een ribstructuur aan de buitenzijde. Omdat kleurpigmenten al in het beginproces worden vermengd met de nog vloeibare klei heeft zowel de binnenzijde als de buitenzijde een gelijke kleurtoon.

 

De donkergrijze producten zijn aan de binnenzijde voorzien van een beschermende glazuurlaag. De lichte producten hebben ook aan de buitenzijde een glazuurlaag, omdat deze kleurtonen gevoelig zijn voor vlekvorming. Ondanks het verschil in afwerking combineren de donkergrijze producten mooi met de lichte producten.

 

Alle producten worden op 1.200-1.250 °C afgebakken, de hoge temperatuur maakt de klei compact en het product duurzaam en sterk. Vanwege temperatuurverschillen in de oven ontstaan er mooie nuances in afmeting en kleur.

 

De gehele collectie wordt met de hand vervaardigd in een werkplaats in Vietnam waar ambacht ten grondslag ligt aan productie.

 

Bekijk de volledige selectie Archive Studio kopjes

 

Meer weten over Archive Studio?

 

Archive Studio Amsterdam is een designstudio waar alle aandacht is gericht op de bruikbaarheid en kwaliteit van de producten.

 

Na 6 jaar in het buitenland gewerkt te hebben voor grote organisaties besluiten oprichters Lynn en Wouter dat het tijd is om zelf iets op te zetten en het anders te doen.

 

“Wij wilden heel graag een productlijn neerzetten met onze eigen visie. Hierbij spelen duurzaamheid,  kwaliteit en ambacht een grote rol.”

 

Het mooie van serviesgoed is dat duurzaamheid en design heel goed samenkomen. Immers gaat een  goed serviesgoed een leven lang mee en geniet je nog meer van een goed gerecht als deze op een  mooi bord wordt geserveerd.

 

Bekijk het volledige servies van Archive Studio